9 Kasım 2016 Çarşamba

Arsenic and Old Lace



Şimdi 1944 yapımı bir film var elimizde. Üstelik siyah beyaz hem de neredeyse tek mekanda geçiyor. İçinizden “üff” diyor olabilirsiniz ama Arsenic and Old Lace bir komedi olarak tüm ön yargılarınızı yıkacağından emin olabilirsiniz.

Film evlilik düşmanı bir yazarın sevdiği kadınla evlenmek üzere nikâh dairesinde (ecnebilerdeki adı da bu mu acaba emin değilim) sıra beklerken başlıyor. İki paparazzi meşhur birileri evleniyor mu edasıyla etrafta dolaşırken kahramanımızı fark ediyorlar. Kahramanımız paparazzileri gördükten sonra kısa bir an bocalıyor, nihayetinde sahip olduğu mevkiye evlilik düşmanı metinler yazarak geldiğinden. Sonra aşk galip geliyor (evet vıcık bir tanım farkındayım)

Genç çiftimiz Niagara şelalerine balayına gitmek için (bu arada seksenlerde çekilmiş, doksanlarda yayınlanmış “Niagara Elması” diye hayaletli falan bir film vardı o geldi bak aklıma) eve gelmeleriyle komedi start veriyor.

Elimizde kendini Amerikan başkanı Theodore Roosevelt sanan bir abi ve iyiliksever, dindar kız kurusu iki teyze var. Kahramanımız Mortimer Brewster  (Cary Grant) salonda bir sandığın içinde bir ceset bulur ve olaylar gelişir. Bu arada sandıktaki ceset Alfred Hitchcock beyefendinin Rope (Türkçesi İp) filminde de geçmektedir. Hatta Rope da tek mekanda geçer Arsenic and Old Lace ile ayrılan yönü Rope’un komedi kısmıdır.

Tiyatro oyunundan uyarlanan film gününüzü, gecenizi izlediğiniz anı şenlendirecektir.

İyi seyirler dostlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder